Theme Park Discussion / [TR] A 'fun'fair in Barceloneta 4-10-'18

  • Liampie%s's Photo

    Again, in Dutch. But because the coasters are kind of curious I'll summarise my thoughts on those in English.

     

     

     


    Op de eerste volle dag dat ik in Barcelona was, zag ik vanaf de heuvel bij het Olympische park al dat er in de wijk Barceloneta iets te beleven was. In de verte zag ik een groot reuzenrad boven de huizen en boten uitsteken, evenals een booster. Ik nam me voor om later in de week eens langs te gaan, om te kijken of er wat achtbanen stonden. Op donderdag kon ik me losmaken van mijn reisgezelschap, en kon ik het eindelijk eens van dichtbij gaan bekijken.

    Druk was het niet. Ik liep meteen naar de eerste achtbaan, een soort Vekoma Boomerang waar alle interessante elementen tussenuit zijn geknipt, als een film die na de intro meteen overschakelt naar de aftiteling. \

    gEQJNEJ.png

    Ik kocht een kaartje bij de bejaarde mevrouw in het kassahok, die vervolgens via de zijdeur iets in het Spaans naar achter schreeuwde. Een oude man met een sigaar stapte uit een van de aldaar gestalde wagens, terwijl ik begon met wachten. De oude mevrouw van de kassa keek nog een aantal keer geërgerd naar achteren. Het duurde allemaal wel erg lang. Na ongeveer tien minuten kwam er een jongeman met een Metallica-trui aan die uiteindelijk de attractie kwam bedienen. Heel ongemakkelijk allemaal, maar ik genoot met volle teugen. Ik mocht eindelijk plaatsnemen, en koos voor de achterste rij.

    De trein werd achteruit omhoog getakeld, en de baan bleek stiekem best hoog te zijn. De val die daarop volgde was verrassend gaaf, maar dat was meteen het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de rit. De eerste paar keer heen en weer zijn best leuk, maar als de hoogte er eenmaal uit is wordt het een beetje vervelend. Jongens, stop nu maar. Ik ben er wel klaar mee. Hebben jullie remmen of blijf ik net zolang schommelen totdat de trein stilhangt? Dat ga ik niet redden. Laat me eruit. Oh, de remmen. Joepie, dankjewel, tot ziens.

     

    ENGLISH:

    It took them over ten minuten to boot up the ride for just me, which was slightly awkward and worrying. First drop was actually awesome, but then the rocking back and forth was kind of boring and in the end uncomfortable. Five more minutes would have me throwing up. Fortunately the ride had brakes and they just stopped it after a minute or so. I wouldn't do this thing again probably, but I'm glad I've ridden such an obcure unique coaster.

    #136: Baden

     

    Na mij gingen er ook wat andere mensen in, dus ik voelde me een pionier.

    HCbWfRm.png

    Wie overigens iets weet over de technische achtergrond van deze achtbaan, mag het zeggen. Bouwer, hoogte, snelheid, dat soort ongein.

    Door naar de rest van de kermis. Het aanbod was vrij apart. Een groot reuzenrad dat best hard ronddraaide, twee identieke flatrides naast elkaar, en nog wat willekeurige meuk van B-merken.

    2GX5sSH.png

    sU9MOEk.png

    Twee dezelfde attracties dus...

    LILJoZ7.png

    iteqGlT.png

    Op naar de tweede achtbaan, ditmaal een kinderachtbaan met mijntreinthema. Toen ik mijn kaartje wilde kopen, stuurde de ogenschijnlijk Marokkaanse jongen van wie het Engels nog slechter was dan zijn gebit me naar het spookhuis tegenover de achtbaan. Ik dacht "Misschien is het spookhuis van dezelfde exploitant en koop je daar kaartjes voor meerdere attracties. Dit is Spanje, sommige dingen zijn omslachtig." De mannen van het spookhuis vonden dat maar raar, en ik zelf ook, dus ik ging weer terug naar de Marokkaan met de slechte/ontbrekende tanden. Met wat gebarentaal en andere miscommunicaties wist ik het voor elkaar te krijgen dat hij ermee akkoord ging om me in de attractie te laten. Terwijl ik betaalde startte hij de attractie, dus ook hier moest ik weer een beetje ongemakkelijk wachten.

    I83rOXr.png

    Enfin, ik zat even later in de achtbaan. Hij was best geinig, en maakte meerdere rondjes. Aan het einde zat een tunnel met geluidseffecten en boobytraps in de vorm van balken met stekels aan het plafond. Opblaasbaar, maar wel dusdanig laag dat ik een beetje moest bukken. Tijdens mijn tweede rondje merkte ik op dat de mannen van het spookhuis me aan het bekijken waren, en ook een jongeman met zijn vriendin die over de kermis liepen hadden me gespot. Tijdens het derde rondje gebaarde ik hen dat ik het prima naar mijn zin had, en tijdens het vierde rondje was de vriendin me aan het filmen. Tijdens het laatste rondje stopte de trein in de tunnel, en gingen er deuren dicht. Een stroboscoop ging aan, en het plafond kwam naar beneden. Ik moest al bukken, maar nu zat ik als een pizza calzone opgevouwen in het karretje. Nu snap ik wel waar de Marokkaanse meneer me probeerde tegen te houden. Aparte ervaring, maar ik vermaakte me uitstekend.

    PklqlvF.png

    Toen ik uit de attractie kwam even een kort babbeltje gemaakt met het stelletje. Ze kwamen uit Duitsland en mochten het filmpje houden.

    #137: Montana Gold Mine

     

    ENGLISH: Moroccan dude tried to stop me from riding this but I persisted. Ride was fine, just a kiddie powered coaster. There was a tunnel in which I had to duck a little. It went around a few times and the German couple watching me got increasingly entertained with every round. The last round it stopped the train in the tunnel, and the fucking ceiling fucking came down and folded me in two. That was hilarious. I got off, had a little chat with the Germans (they were nice) and then left this weird place

  • Cocoa%s's Photo

    you've really transititioned into a hardcore credit counter. seems fun

Tags

  • No Tags

Members Reading